trees.png
uk1.jpg
skygge-topleft.jpg

Kooperativer

Kaffevejen.
- Retfærdighed, respekt og idealer!

Kaffeplanter vokser selvfølgelig i jorden. Al vores kaffe er økologisk og indgår derfor i voksestedets økosystem og biodiversitet.


Dernæst kommer kaffen fra utallige hænders hårde arbejde. Mens kaffebærrene “bare vokser på træerne”, er det kun muligt at opnå den høje kvalitet og fylde, som er nødvendig for at leve op til omverdenens krav, gennem hårdt arbejde. Kaffebearbejdning er millioner af menneskers levebrød. Vi tror på, at kaffebønderne bør belønnes for deres arbejde gennem en betaling, som de kan leve for. Det kalder vi en retfærdig pris, og derfor er kaffen ”Just Coffee”. Den pris, vi betaler for vores kaffe, garanterer bønderne en bedre og mere stabil indkomst. Det er en pris som ikke er affødt af markedskræfter, men af engagement.


Dyrkningen, høsten og forarbejdningen af kaffe er en proces, som de fleste af os aldrig ser. Det hele finder sted inden kaffen ankommer til os her i Danmark. Vi opfordrer dig til at være bevidst om den dårligt betalte arbejdsindsats som gør kaffe til en billig vare. Hvis kaffen ikke handles til retfærdige priser er arbejdsforholdene i den kaffeplantage, hvor den dyrkes, formentlig   ikke gode. Læs mere om vores politik med hensyn til bæredygtig handel her


Når vi hos Just Coffee får kaffen i hænderne her i Danmark, rister vi den, pakker den og sender den ud til dig, kaffedrikkeren. Vi modtager oftest 70 kg. kaffe af gangen i de sække, som de pakkedes i før afsendelse fra oprindelseslandet. Vi behandler kaffen med kærlighed og respekt, idet vi rister den i små portioner. Vi kan derfor være meget fleksible i skabelsen af den perfekte ristning til hver type kaffe.


Klik på kaffenavnene til venstre for at finde ud af mere om hvor vore kaffer kommer fra.

facebook2.jpg
comus_small.jpg
comucap

Køb vores kaffe

statskontrolleret.jpg
skygge-topright.jpg
bund.png

Indstillinger for cookie-samtykke