trees.png
uk1.jpg
skygge-topleft.jpg

Mexico - Yeni Nevan

Oaxaca-kaffe fra de sombrero'ens land

I 1991 opstillede det nationale institut for indfødte (Instituto Nacional Indigenista) nogle rammebetingelser for de indfødtes rettigheder i Mexico og nogle handelsbetingelser for de produkter, de producerer. Siden har disse rammebetingelser og værdier udviklet sig og forgrenet sig til en række kooperativer i de forskellige distrikter.

 

Kooperativet Yeni Nevan organiserer og støtter en række økologiske familiedrevne kaffe-plantager rundt omkring i Oaxaca-distriktet. Dette kooperativ startede i 1995 og opstillede da nogle krav om, at administrationen af plantagerne samt den finansielle afregning med de enkelte kaffebønder skulle være gennemskuelig og samtidig opretholde visse standarder for at undgå rovdrift på landområder og industrialisering af kaffeproduktionen.

 

Organisationen støtter sine medlemmer med små lån, teknisk bistand, uddannelse og sociale aktiviteter, og den sigter fortsat mod økologisk landbrug og miljøbeskyttelse.

 

Det primære formål for Yeni Nevan er, at skabe rimelige priser for den økologiske kvalitet af kaffen, som ledsages af en langsigtet forbedring af levestandarden for producenterne og deres familier. Hertil kommer, at organisationen anvender miljøvenlige teknologier for at udnytte områder, der er forfaldne og uopdyrkede. Missionen er altså en bæredygtig økonomisk og social udvikling i samfundet for hele regionen samt en optimering af bøndernes egne organisatoriske evner og strukturer.

 

Derudover har Yeni Nevan det mål at skabe tilstrækkelige uddannelsesmuligheder for at sikre den nødvendige kvalitet og for løbende at forbedre produkterne samt udvide deres marked - under forudsætning af rimelige vilkår og priser naturligvis.

 

Vores kaffe fra Yeni Nevan består af bønner fra højlandet i Mexicos sydligste region, Oaxaca, som grænser op til Mexicos sydligste republik Chiapas Guatemala.

facebook2.jpg
mexico_lynn_hojre_billede.jpg

Køb vores kaffe

statskontrolleret.jpg
skygge-topright.jpg
bund.png

Indstillinger for cookie-samtykke