trees.png
uk1.jpg
skygge-topleft.jpg

Honduras - Aprolma

Kaffe fra La Paz, Honduras, Mellemamerika

Koorperativet Aprolma (Asociacion de Productoras Libres de Marcala) blev grundlagt i 2013 og har for tiden 69 eksklusive kvindelige medlemmer, primært indfødte lencaser. Hvert medlem dyrker i gennemsnit 1,5 hektar med forskellige afgrøder. 


Udover kaffe dyrkes bananer, appelsiner og yucca som udgør hovedparten af det familierne spiser. Formålet med kooperativet er ikke kun at producere den allerbedste kaffe, men også at styrke kvinderne og tilbyde dem økonomisk succes og stabilitet. 


Tre gange om året mødes alle kvinder for at diskutere den aktuelle situation, vælge bestyrelsesmedlemmer og planlægge projekter.


I et land, hvor kvindernes rettigheder konstant bliver ignoreret, og som har en af ​​de højeste femårsfrekvenser i verden, er en kvinders kooperativ særligt bekymret for sundhedsmæssige og sociale spørgsmål. 


Aprolma har ligesom mange andre kooperativer omkring Marcala et centralt forarbejdningsanlæg, hvor de høstede kaffekirsebær leveres og derefter behandles sammen. Når kaffekirsebærene leveres, modtager kvinderne en første delbetaling. Derfor er vores forfinansiering så vigtig.


Højde: 1.200 - 1.700 meter

Region: Marcala, Chinacla og San Jose

Sorter: Catuai, Bourbon, Typica, Lempira Processing: Arabica, vasket, manuel høst og sortering

Hjemmeside: www.facebook.com/APROLMA/


DSCN0416 Patrick og Maria

DSCN0395DSCN0404DSCN0407

DSCN0387

facebook2.jpg
Aprolma_210

Køb vores kaffe

statskontrolleret.jpg
skygge-topright.jpg
bund.png

Indstillinger for cookie-samtykke