trees.png
uk1.jpg
skygge-topleft.jpg

Papua Ny Guinea - Yha Hauka

Stillehavskaffe fra Ny Guinea

På stillehavsøen Ny Guinea ligger Papua, det er den sydøstlige del af øen. På de højtliggende skråninger midt på øen 1500 meter over havets overflade ligger Morobe-distriktet, hvor denne kaffe gror. Det er stort set den eneste afgrøde, man kan dyrke på denne egn og kaffe udgør derfor eksistensgrundlaget for de folk, som bor der.

 

Yha Hauka Kopi (Plantens Frugt) er et kooperativ af familiedrevne kaffeplantager, der dyrker den økologiske kaffe i det uvejsomme terræn. 


De brænder for at skabe en bæredygtig økonomisk fremtid for sig selv, og det samfund, de er en del af. 


Derfor har de siden 1986 indgået et samarbejde med en række internationale handelspartnere, der støtter lokalsamfundet med skoler, lærere og undervisningsmateriale; læger, medicin og sygetransport ved alvorlige skader samt hjælper med at vedligeholde veje og broer i området. Derfor refererer navnet 'Plantens Frugt' ikke kun til bærrene på kaffebuskene, men også til de goder, der kommer hele lokalsamfundet til gode, pga. at kaffen sælges under bæredygtige handelsbetingelser.

 

Bæredygtighed skal i denne del af verden tages helt bogstaveligt. Der er ingen økonomisk profit for de ca. 600 medlemmer. De har udviklet og skabt et velfungerende samfund, hvor ingen lider nød eller går sultne i seng, og hvor folket er tilfredse. 


For os har denne livsstil den fordel at de dyrker særdeles god kaffe. Samtidigt med at der ikke bliver drevet rovdrift på naturens ressourcer.


De lægger deres profit der hvor det giver størst menneskelig betydning!


Og som sagt - så er kaffen fantastisk.


Højde: 1.800 m

Varianter: Typica, Bourbon, Caturra, Colombia

Behandling: Fuldt vasket

kort


facebook2.jpg
papuanewguinea_hojre.jpg

Køb vores kaffe

statskontrolleret.jpg
skygge-topright.jpg
bund.png

Indstillinger for cookie-samtykke