trees.png
uk1.jpg
skygge-topleft.jpg

Mexico - Sierra Azul

Chiapas - kaffe fra de sombrero'ens land

Kooperativet Sierra Azul dyrker Arabica-kaffe efter fair og økologiske kriterier. I højlandet i den mexicanske delstat Chiapas modnes kaffekirsebærene fra mere end 100 småbønder.

Medlemmerne af andelsforeningen lægger særlig vægt på kaffens kvalitet. De dyrker deres kaffe i højder af 1.200 - 1.900 meter. De dyrkede arealer er i gennemsnit to hektar store. Sociale projekter kan fremmes ved at markedsføre kaffen som fair trade. Disse bidrager til fødevaresikkerheden for producenterne og deres familier. De modtager også støtte gennem sundhedsprogrammer og uddannelseskurser om emner som styrkelse af organisationer, klimaændringer og fair handel.

Andelsforeningen har en træplanteskole, hvor de dyrker unge kaffeplanter, der er mere modstandsdygtige over for kaffesygdomme, som breder sig hurtigt som følge af klimaforandringerne. De fleste af andelshaverne er stadig meget unge. Dette er en særlig egenskab, fordi mange mexicanske kooperativer desværre har en tendens til at mangle unge mennesker. Ud over plantefornyelse er andelsforeningen dedikeret til et andet projekt: Bikultur.
facebook2.jpg
mexico_lynn_hojre_billede.jpg

Køb vores kaffe

statskontrolleret.jpg
skygge-topright.jpg
bund.png

Indstillinger for cookie-samtykke