I Papua New Guinea kommer 70% af produktionen fra små gårde, der kan have så lidt som 20 træer. Disse gårde bliver kaldt ”kaffehaver”, og består udover kaffe af andre afgrøder. For at forarbejde kaffen bruger bønderne enten deres egen lille hånddrevne maskiner, ellers bringer de deres kaffekirsebær til centrale vaskestationer.
Da mange Kaffehaver ligger i svært tilgængelige områder, på bjerge, isolerede dale og platoer, er den største udfordring, at transporterer de tørrer kaffebønner ud af regionen, så hurtigt som muligt. På trods af de vanskelige forhold med lille infrastruktur, formår landmændene at transportere deres høst fra højlandet til havnen i tide, klar til at blive lastet på internationale transportskibe.
OBS: Papua Ny Guinea er udsolgt
Dette skyldes at det ikke er muligt for de nuværende enstancer at øko-certificer kaffe fra Papua Ny Guinea. Vi arbejder selvfølgelig med vores kooperativer, om at få deres certificering godkendt, men vi må indse at det er en længere process.
Dette er desværre en uheldig situation, som vi er meget kede af – især overfor kooperativerne i Papua Ny Guinea, som arbejder hårdt på deres gårde.
Alternativer til Papua Ny Guinea:
Mørk Colombia: fyldig, rund med den bittere kant
Sol og Måne: hvis man ønsker sødme og fylde
Nico: blid, sød og smooth
Trio: hvis den skal være rund og mild