”Peru honey” - kaffe fra kooperativet Cenfrocafe, Cajamarca regionen i Peru. Det unikke ved denne kaffe ligger i efterhøstbehandlingen, kaldet "honey process".
Bærene plukkes på et meget specifikt tidspunkt af året baseret på sukkerindholdet i kaffebærene. Under efterhøstbehandlingen fjernes frugtkødet fra bæret, men ikke helt, nogle sukkerarter forbliver også sammen med bønnerne, hvilket kaldes mucilage. Dette lag forbliver på bønnerne, mens bønnerne tørres. Takket være denne metode absorberer bønnerne søde og frugtagtige aromaer fra sukkerlaget.
Hvordan smager det?
Denne høst er velafbalanceret og en ren kaffe med noter af citrus, æble og lidt honning og måske endda lidt blød nougat. Den har en god balance mellem sødme og syre.
Vores kaffe sælges i hele bønner, men du kan også bestille malet kaffe. I dette tilfælde, bedes du nævne i kommentarfeltet, at du har brug for malet kaffe og nævne hvilken kværningsgrad fx til filter eller stempel osv.