Pour over kaffebrygning
Man hælder først det kogende vand over hele overfladen af de kværnede bønner, til de er gennemvåde, og de første dråber falder ned i kanden. Derefter hælder man vandet i midten, indtil vandet/bønner bobler op. Så venter man på, at ”boblen” falder ned igen – og så gentager man indtil den rette mængde vand er kommet gennem bønnerne, typisk 1,5 dl per kop. Fx 2 kopper.
Stempelkande
Det har som sådan ikke noget med stempelkander at gøre, men der var en læser, der spurgte til det med at hælde vandet over – som kommentar til vores artikel om stempelkande-brygning for et par uger siden. Derfor denne update i dag.
Dagens 2 eksperimenter blev lavet med ”Mexico” og ”Ethiopia Mellemristet”.
Eksperiment 1: Mexico
Først den Mexicanske.
Dosering 55 g til 900 g vand - hvilken giver en dosering på 1:16,364.
Det bobler op - og så stopper jeg. Venter på at skummet falder. Det tog mig omkring 2 minutter at hælde vandet i.
Kaffen var god og stærk.
Eksperiment 2: Ethiopia Mellemristet
Den Etiopiske
Dosering 54 g til 900 g vand – hvilket giver en dosering på 1:16,667.
Der er ikke så mange billeder, men I forstår nok tanken.
Ethiopia mellemristet er min yndlingskaffe søndag morgen. NB! Denne dosering er stærk sort kaffe.
Den primære fordel med denne metode er, at det varme vand kommer gradvist i.
Del gerne
Del gerne dine eksperimenter.
Relevante links:
https://www.justcoffee.dk/Kaffebryggere.103/Hario-Starter-Kit.55.aspx
https://www.justcoffee.dk/Kaffebryggere.103/Hario-Buono-Kedel.48.aspx