trees.png
uk1.jpg
skygge-topleft.jpg

Nyheder

  1. 25.01.2021
  2. HONDURAS VS. NICARAGUA - “Same-same”, but different?

  3. Der kan være betydelige forskelle mellem to kaffetyper, der kommer fra nærliggende områder. Vi prøvesmagte to af vores mellemamerikanske kaffer: Aprolma fra HONDURAS (Marcala, Chinacla og San Jose-regionen) og Las Diosas fra NICARAGUA (Esteli).

    Disse to kooperativer ligger i regioner ca. 300 km fra hinanden.


    Forskellen mellem Honduras og Nicaragua kaffebønner kan ses tydeligt. Men hvad er årsagen?

    Kooperativet La FEM i Nicaragua ligger 950-1200m MOH hvor klimaet er tropisk i lavlandet, køligere i højlandet, og med vulkansk jord.

    Vores partner, APROLMA, der producerer vores kaffe i Honduras, ligger 1200-1700m MOH og har subtropisk klima i lavlandet og tempereret i bjergene. Der er vulkansk jord og lerjord. Lejlighedsvis er Honduras udsat for ekstremt vejr, og ofte gør orkaner og meget nedbør det vanskeligt at tørre bønnerne efter forarbejdning, hvilket kan have en stor påvirkning på kaffens kvalitet.


    Og her kommer smagsdelen ...


    Vores Aprolma-kaffe fra Honduras har chokoladearoma kombineret med frugtagtig og nøddeagtig smag. Eftersmagen opfattes markant syrlig. Las Diosas fra Nicaragua har også karamel og nøddeagtige aromaer med søde, afbalancerede smag, men eftersmagen er kort og ren med en delikat, mild syre.


    Hvorfor finder vi disse kooperativer så vigtige?

    Disse to organisationer er vigtige for Just Coffee. Ikke kun fordi de producerer ekstremt god kaffe, men også fordi de begge tilbyder økonomisk stabilitet og støtte til kvinder. Det høje niveau af ulighed, vold og diskrimination er meget almindeligt i området. Situationen rammer tusinder af kvinder og børn. Vi har besøgt begge kooperativer mere end én gang og har set på førstehånd den positive indvirkning de har på deres medlemmer, og de samfund, de bor i. Dette inkluderer en bred vifte af støtte og tjenester, herunder uddannelse, juridisk støtte, fødevaresikkerhed, indkomst og transport.


    Alt i alt kan produktion af kaffe i næsten samme område vise dejlige overraskelser i slutresultatet. Mikroklima- og jordegenskaber kan variere selv på små afstande, især når området er omgivet af bjerge. Det er utroligt spændende at sammenligne kaffer, og derved åbne os for nye smage og nye oplevelser.


    DSCF4101-2.3


facebook2.jpg

Køb vores kaffe

statskontrolleret.jpg
skygge-topright.jpg
bund.png

Indstillinger for cookie-samtykke