trees.png
uk1.jpg
skygge-topleft.jpg

Nyheder

  1. 09.03.2013
  2. Akrylamid - ny forskning
  3. Som mange af jer derude måske ved, så indeholder adskillige opvarmede fødevarer stoffet akrylamid. Det gælder også ristet kaffe, og kaffe udgør faktisk 24% af en voksen gennemsnits-danskers indtag af akrylamid.

    Desuden er det påvist, at akrylamid-indholdet er lavere i mørkristet kaffe end i lys- og mellemristet kaffe. Men undersøgelserne på området har kun været i gang siden 2002, og der findes pt. ikke nogen lovbestemmelser på området, så som kafferister famler man lidt i blinde, hvis man ønsker klar besked på området.

    Derfor har vi hos Just Coffee taget initiativ til et samarbejde med Danmarks Tekniske Universitet (DTU Food, National Food Institute) om et forskningsprojekt til at afdække området yderligere.

    Indtil videre er der udarbejdet et pilotprojekt, og nedenfor kan man læse undersøgelsens 'abstract'.

    Næste skridt er, at Lise Andersen fra DTU i løbet af de næste seks måneder vil undersøge forskellige ting og sager med latinske betegnelser og uforståelige forkortelser i forskellige kaffebønner og ved forskellige risteprofiler.

    Endemålet er, at vi kan udvikle risteprofiler til hver enkelt bønne, som ikke kun tager hensyn til kvalitet og smag, men også til indholdet af akrylamid.

     

    BEMÆRK: Just Coffee har fået at vide fra fødevaresikkereds myndigheder at vi måtte ikke gengive DTUs rapport eller link til den.

facebook2.jpg

Køb vores kaffe

statskontrolleret.jpg
skygge-topright.jpg
bund.png

Indstillinger for cookie-samtykke